martes, noviembre 14, 2006

Records del Pont des Tren

Fa unes setmanes la Plataforma del Parc de les Vies commemorava l’aniversari de l’esbucament del Pont des Tren per part del Partit Popular.

Vos record un poc la història. El Pont des Tren era un bé catalogat al Pla General i que impedia qualsevol obra que no fos de consolidació, conservació, restauració, rehabilitació i, excepcionalment, reestructuració en parts no bàsiques… A tot això, les obres del soterrament de les vies del tren preveien el desmuntatge del Pont, una operació dissenyada per la pròpia Conselleria i aprovada per l’Ajuntament, que duraria dos mesos, i que preservaria 240 peces. Això, suposava previsiblement l’oposició dels veïns i veïnes, que ja ho estaven per l'incompliment de la promesa electoral de fer un Parc Central.


Per això, la Sra. Cabrer, amb la col·laboració i beneplàcit de Cirer i companyia, decideixen enderrocar el pont en un sol dia, començant a les 6.15 del matí, preservant només 40 peces.

Això suposà evidentment la indignació de la ciutadania, i la denúncia per part de la oposició, denúncia que encara està en tràmit, pels continuats bloquejos per part del PP.

Ara el PP el tornarà a fer, emprant les 40 peces i fent una rèplica més o menys encertada del Pont original. Es a dir, una nova tudada de doblers públics, i cap responsabilitat política ni econòmica assumida ni per l’Ajuntament ni pel Govern.

La denúncia però, continuarà el seu difícil camí, i sort tindrà el PP si aconsegueix el que pretén, que això no esclati abans de les eleccions.

Aquí vos deix aquest vídeo de l’esbucament del Pont des Tren.