viernes, octubre 06, 2006

El PP i la (im)mobilitat

La mobilitat que promulga el PP es demostra cada dia que passa més ineficaç, insolidaria i costosa (tant a nivell territorial com econòmic).
Ja ho xerrava fa unes setmanes i he comentat el tema de la submissió al cotxe que té el PP i que fomenta, moltes vegades.
A Mallorca hi ha molt poques alternatives al transport privat, i les poques que hi ha són insuficients i estan mal gestionades.
Avui s’ha produït un accident d’un camió a la rotonda de la carretera de Sóller, ha estat bastant aparatós, aquest fet ha produït un impressionant col·lapse a totes les entrades a Palma i en conseqüència a la ciutat.
Aquesta és la prova més clara de que el problema de la mobilitat a l’illa no es resol fent més carreteres, sinó deixant el cotxe. Per això cal, evidentment un transport públic de qualitat, que funcioni bé, que sigui àgil, còmode i eficient. És a dir, tot allò que li manca a la política del Partit Popular.
No es promou el transport públic, no es millora el tren, ni els autobusos, ni es pot anar amb bicicleta per ciutat sense jugar-se la vida... això sí, som la ciutat amb més vehicles privats al casc antic i un munt de pàrkings al centre de la ciutat... ara només ens cal arribar-hi.

I el metro... un lapsus del Govern.