lunes, octubre 02, 2006

Ahir va ser assassinada la tercera víctima a Balears per un home

La violència de gènere ja ha suposat la mort de 55 dones en aquest 2006 només en l’estat espanyol.
El menyspreu i la prepotència masclista, i la seva arrel, sustent i perpetuació en la societat patriarcal, fa que mesures com la llei integral de violència de gènere continuïn essent insuficient per aturar aquesta lacra social.
Una de les coses que continuen suposant una barrera per acabar amb aquest terror, són els mitjans de comunicació. Si bé, han jugat un paper fonamental en la visualització del problema, l’errada greu segueix estant en l’enfocament que es fa de la víctima i no de l’agressor, el maltractador.
No es tracta tant de mostrar la identitat de l’agressor, que per motius judicials pot ser menys recomanable, però sí el seu comportament, el fons de la qüestió. Explicar exactament què és la violència de gènere, perquè ocorr, què la fomenta i què la perpetúa.
Quan avui llegia la notícia sobre l’assassinat d’aquesta dona a Balears, ho seguia fent a la part de la crònica negra, de successos. La violència masculina contra les dones, no és casual, ni puntual. Les seves causes són evidents i clares.