martes, septiembre 19, 2006

Les vies ja estan soterrades… i ara què?

Ahir es va inaugurar la estació soterrada al carrer Jacint Verdaguer. A més de les autoritats assistiren els membres de la Plataforma del Parc de les Vies. Davant les queixes que va exposar la portaveu de la Plataforma, una de les frases del president Jaume Matas va ser “respetando la opinión de todos, si en el futuro logramos fomentar el transporte público y hacer desaparecer el tráfico en la ciudad, el resto (del proyecto) será modificable y mejorable (...) “.

Em dóna la sensació que Matas se’n riu de tots i totes nosaltres. Canvia les vies del tren per cotxes, Cirer es passa tot el dia fent pàrkings per tot el centre de la ciutat, som la ciutat espanyola amb més trànsit rodat al casc antic, Palma és la ciutat espanyola on més s’utilitza el transport privat... i encara té la barra de dir que en el futur pretén fomentar el transport públic i fer desaparèixer el trànsit a la ciutat!! Em sembla que aquest futur no serà gaire immediat.

En fi, sembla mentida que un projecte, el del soterrament de les vies, recolzat per tot els partits, hagi estat tan mal gestionat, i hagi causat aquesta conflictivitat social. Pitjor impossible.