lunes, agosto 21, 2006

Els regidors i regidores del PP es quedaren a les portes

Dissabte vaig assistir a La Real, com tantes altres persones a la tradicional romeria de Sant Bernat. Moltes coses s’han contat des de llavors, algunes certes i altres de no tant certes. Jo simplement vos contaré el que jo vaig viure i veure.
Membres de la plataforma “Salvem la Real”, Maulets i altres ciutadans i ciutadanes, reberen als regidors i regidores del PP amb crits de “no passaran”, “dimissió”, “fora” i una sonora xiulada. D’aquesta manera barraren el pas.
El que es pretenia i pens que es va aconseguir: manifestar l’oposició a la romeria organitzada i imposada per l’Ajuntament, reflectida en el mocador i la canya que regalaven. Per això, es deixava passar als romeus deixant prèviament el mocador i la canya.
En aquest tipus de situacions, mai es pot controlar a tothom. Durant els minuts que la romeria imposada romangué aturada davant les veïns i veïnes de La Real, Maulets i totes aquelles persones que decidiren que en aquella festa no hi volien a la corporació municipal, alguns romeus intentaren agredir amb les seves canyes, alguns i algunes manifestants intentaren llevar-los les canyes... però la majoria asseia en terra barrant el pas, i qui va voler entrar, ho va fer, prèviament deixada la canya i el mocador (exceptuant els regidors i regidores).
Aquest any, na Cirer va decidir anar unes hores abans a veure a Sant Bernat com una ciutadana més, molt encertat per la seva part, no per anar-hi un parell d’hores abans, sinó principalement per anar-hi de manera independent, com una ciutadana més, i no en comitiva, com els seus regidors i regidores, fent un acte institucional on no eren benvinguts ni benvingudes.
I do això, no va passar res que no es suposés. Els veïns i veïnes un any més plantejaren la inconveniència i rebuig a la Romeria de Cort, i Cort els hi va xafar la festa, un any més.

I per continuar amb el tema, però per no allargar-me més del compte, els hi recoman aquest dos articles, un d’en Toni Roig (regidor del PSOE) que no té desaprofitament Romeries ‘made in PP’, i aquest d’en Grosske (regidor d’EU) sobre el tema de Son Espases, encara que hi ha més d’un sobre corrupció urbanística, recomanable.
A més, a la web de la Plataforma, podeu trobar l’informe de la Unesco favorable a les tesis d’agressió contra el patrimoni que es venen denunciant.

1 Comments:

At 9:34 p. m., Blogger promotora de somnis said...

Hola,
Yo he explicado lo que yo vi. De todas maneras, la policía local dijo que no hubo incidentes, no hay denuncias... en fin, en el pleno de septiembre del ayuntamiento la oposición llevará el tema, incluso el PSM parece que tiene un vídeo donde se ve quien agrede, y no son los manifestantes.
Un abrazo

 

Publicar un comentario

<< Home