viernes, septiembre 08, 2006

L'escàndol de les subvencions i el menyspreu a l'associacionisme juvenil

La regidoria de joventut de l’Ajuntament de Palma ha retallat en un 60% les subvencions per les entitats juvenils en qüestió de programacions habituals o puntuals d’activitats de temps lliure, prevenció de riscs i d’altres d’interès que es destinit a la infància o a la joventut. Mentre que l’any passat s’oferiren 120000€ per aquesta mateixa partida, enguany només es destinen 48400€. Això ho varen denunciar tant el CJIB com Joves d’EU i JEN-PSM. I el senyor Durán (regidor d’Esports, Joventut, Cultura i Educació), fa unes declaracions als mitjans de comunicació dient que això no és cert, que al contrari, les subvencions s’han augmentat en un 70%.


De fet, en una cosa sí que tenía raó en Durán, i és que de la regidoria de joventut aquest anya han sortit han sortit un 70% d'euros més que l'any passat. Ara bé, mirem per a què anaven destinats:

* Com denunciaven els col·lectius de joves, les subvencions en qüestió de programacions habituals o puntuals d’activitats de temps lliure, prevenció de riscs i d’altres d’interès que es destinin a la infància o a la joventut s’han reduït en un 60% (han passat de 120000€ a 48400€).

* A més d’aquesta, l’Ajuntament treu una subvenció de 157.760€. A aquesta subvenció només poden optar les entitats que tinguin més de 10 anys d’antiguitat. Vos podeu imaginar quantes associacions juvenils compleixen aquest requisit. I només tenen 20 dies per presentar els projectes.

* Així, més del 75% del doblers que surten de la regidoria de joventut no estan destinades a la totalitat de les entitats. Deixant especialment marginades a aquelles que tenen menys de 10 anys i que precisament són les que més ajudes haurien de rebre. Això sí que es fomentar l’associacionisme juvenil!!

I ara el més interessant de tot, i on les subvencions d'en Durán es converteixen en un vertader FRAU:

El 8 d’Agost surt publicat al BOIB “l’aprovació de les Bases que han de regular la Convocatòria Pública de Subvencions d’Entitats Col·laboradores”, és a dir, els 157.760€ amb els que en Durán justifica la retallada de subvencions per les activitats habituals o puntuals de les entitats juvenils.

Aquesta subvenció es treu en plena campanya d’estiu de les entitats, i amb només 20 dies per presentar-hi projectes.

El millor de tot: saben quin és un dels requisits per poder accedir a aquesta subvenció? A més de una antiguitat de 10 anys, les entitats han de realitzar els campament per a que s’ofereixen els doblers entre l’1 de juliol i el 13 d’agost de 2006!!!

És a dir, tan simple com que quan sortiren les bases per adjudicar les subvencions, aquestes no tant sols estaven ja adjudicades a entitats concretes, sinó que els campaments ja estaven en marxa.

Una vertadera vergonya.