martes, enero 23, 2007

Jugam a papàs i mamàs?

Fa un parell de dies moria assassinada una dona a Ciudad Real a mans del seu marit. És la primera víctima per violència de gènere d’aquest 2007, esperem que sigui l’única, encara que malauradament sembla poc probable.

68 dones van morir a les mans de la seva parella o ex parella en 2006, vuit més que en 2005 i tot just quatre menys que l'any anterior, en el qual encara no existia l'actual Llei Integral contra la Violència de Gènere.


Vos deix aquí aquest interessant vídeo, que d’alguna manera fa veure com la violència de gènere és un problema a combatre des de la infància, és un problema arrelat socialment, no és qüestió d’una generació concreta, d’una època concreta; la Organització Mundial de la Salut alertava de que la violència de gènere és la primera causa de pèrdues d’anys de vida entre les dones d’entre 15 i 44 anys, per damunt de les guerres, els accidents de trànsit o els diferents tipus de càncer. I si a més d’això, resulta que lluny de disminuir la violència de gènere augmenta, especialment entre les dones joves, i que en termes absoluts el 40% de les denuncies corresponen a dones menors de 30 anys, les dades resulten vertaderament esgarrifoses. La punta de l’iceberg de la violència de gènere són les morts de les dones a mans dels seus companys o ex-companys, però la violència de gènere no sols és l’agressió física, també ho és qualsevol altra discriminació cap a la dona, minusvaloracions, vexacions, assajament, etc.

1 Comments:

At 7:17 p. m., Blogger Marta said...

Felicitats per aquest Video!!

Soc de Barcelona i m'ha impactat molt!

Marta

 

Publicar un comentario

<< Home