martes, marzo 07, 2006

Manifestación 8 de marzo

«Ruego y suplico que se pongan todos al lado de la institución», con estas palabras nos deleitaba la vicepresidenta del Govern, Rosa Estarás. Sabemos que eso es lo más fácil para usted sr. Estaràs, que nos pongamos todos del lado de la institución, que no reivindiquemos nada, y que le demos el protagonismo a usted y a su pancarta, que maja.
El Partido Popular se queda solo. Ni sus socios de gobierno, Unió Mallorquina, se han querido manifestar junto al PP ni junto y su Institut, pero tampoco junto a la Plataforma per la Igualtat, el día 8. El motivo según ellos es la falta de consenso, aunque a mi personalmente, me parece que es más fácil mantenerse al margen que tener que ponerse de uno u otro lado.
Ayer salía en prensa la noticia de que este año Govern y oposición se dividían en la manifestación de mañana del Día Internacional de la Mujer. Por su parte, la directora de S’Institut, Isabel Llinàs, dice que: «No debe haber exclusiones ni partidismo en las reivindicaciones por la igualdad de la mujer». Una cosa es que no haya exclusiones ni partidismo y otra es reivindicar un Consell de Dones al lado de las personas que lo rechazan.
Por su parte la Plataforma per la Igualtat (de la que forma parte la oposición), ha enviado este comunicado a la prensa.

LA PLATAFORMA PER LA IGUALTAT VOLEN COMPROMISOS MES FERMES PER LA ELIMINACIÓ DE LES DESIGUALTATS

Enguany la convocatòria de la manifestació del 8 de març, esta feta per les mateixes entitats que altres anys. Aquestes entitats, un total de 30, l’any passat es varen constituir en
PLATAFORMA PER LA IGUALTAT amb l’objectiu de reivindicar la creació del CONSELL DE DONES.
Donat que consideram que el 8 de març no només es una dia de commemoració del Dia Internacional de la Dona, sinó també de reivindicació, encara que hem avançat molt cap a la igualtat ens queda molt camí per fer. Per això vàrem acordar que el tema central fos la exigència de la creació del CONSELL DE DONES.
Aquesta reivindicació no es compartida pel PP i UM i per això han decidit convoca una altre manifestació, sense que els comprometin a res.
Son els Partits en el Govern , en aquesta Comunitat Autònoma el Partit Popular i UM, els que tenen la responsabilitat d’arbitrar tots els mitjans al seu abast per duu a terme polítiques de igualtat en tots els àmbits: laboral, socials, esportius, educatius, sanitaris, etc.
Aquestes polítiques han de contar amb la participació de tot el teixit social i especialment amb les associacions de dones. Per això, el CONSELL DE DONES es un dels canals de participació per duu a terme aquestes polítiques.

PLATAFORMA PER LA IGUALTAT
ACOVIGE, ADIBS (Associació de dones per la salut), AMI-CALVIA, ASOCIACION DE APOYO A LA FIBROMIALGIA, ASSEMBLEA DE DONES, ASSOCIACIO DE DONES PROGRESSISTES D’EIVISSA, AULA CULTURAL, CIUTAT D’ELLES, COL.LECTIU TERANYINES, CREIENTS I FEMINISTES, DONES DE NEGRE, ASOCIACIÓN DE EMPLEADAS DE HOGAR, FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS DE VEINS DE PALMA, GRUP D’HOMES CONTRA LA VIOLENCIA MASCLISTA, LOBBY DE DONES, THEMIS, SEMINARI DONES I LLETRES, CGT, CCOO, STEI-I, UGT, USO, ERC, PSIB-PSOE, PSM, ALTERNATIVA ESQUERRA UNIDA-ELS VERDS, JSIB, JERC, JOVES D'ESQUERRA UNIDA, JEN-PSM.