martes, marzo 14, 2006

Enfonsant l'escola pública

Uns 40 col·legis públics tenen deficiències i falta d'espai , així com la manca d'espai, mobiliari i personal són algunes de les queixen més comuns de les escoles de les illes.
Uns 40 col·legis públics estan a l'espera de reformes. Resulta que el pressupost no basta, quan fa unes setmanes el Govern anunciava les ajudes a col·legis concertats.
El Govern del PP s'està dedicant a enfonsar descaradament l'escola pública, ja que subvencionarà el cinquanta per cent del cost de la reformes d'ampliació. Aquest fet es podria titllar d'il·legal, ja que aquesta mesura sembla incórrer en el Reglament de Normes Bàsiques de Centres d'Educació Concertada.
L'Executiu autonòmic practica una política restrictiva i de menyspreu amb l'ensenyament públic. Hi ha retards en els pagaments per al funcionament dels centre públics, en les dietes del personal docent, en els recursos dels programes de formació i en els diners per a obres, i evidentment l'última acció de subvenció a l'ensenyament concertat, no fa més que reafirmar la seva política educativa.